Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 13 apr 2017

Stoppen met Revlimid

Vandaag, 13 april, op controle geweest bij dr. Minnema in het UMC Utrecht. De afgelopen maanden was er niet veel nieuws onder de zon omdat alles ongeveer hetzelfde bleef. Alleen heb ik sinds een maand of 2 last van mijn onderrug op de plaats waar ik al eerder bestraald ben geweest. Op de CT-scan van vorige week bleken er geen Kahler haarden te zitten. Waarschijnlijk heb ik last van restschade van de bestralingen van ongeveer 7 jaar geleden in mijn onderrug waardoor mijn spieren in dat gebied hard worden en pijn geven. Dit soort klachten gaat zich pas na vele jaren openbaren. De oplossing zou kunnen zijn om ontspanningsoefeningen te gaan doen, hiervoor ga ik maar naar mijn vaste fysio.
De bloeduitslagen vandaag zagen er normaal uit en mijn HB was weer iets gestegen, nu is het 8,4. De hoogte van mijn m-protëine is pas volgende week bekend: deze kan ik in mijn elektronische patiëntendossier zien.
De afgelopen 3 jaar heb ik Revlimid geslikt, eerst als behandeling, de m-protëine is van 26 naar 9 gegaan en ongeveer het laatste jaar als onderhoudsbehandeling. De vervelendste bijwerking is toch de darmproblemen waardoor we nu in overleg hebben besloten om te gaan stoppen met de Revlimid en te gaan zien hoe meneer Kahler zich gaat gedragen. Als het weer tijd is om te gaan starten met behandelingen zullen we dit als eerste doen met Revlimid, omdat dit nog niet is uitgewerkt. Medicijnen die ik verder nog als behandeling kan krijgen zijn Carfilzomib, Pomalidomide en de nodige studies. Waarom geen Daratumumab waar de afgelopen tijd in de media veel aandacht voor is geweest? Ik heb dit medicijn al in studieverband gehad en geeft bij mij grote luchtweg problemen, dus dit is geen optie. Nu wordt het tijd dat mijn lichaam zich kan gaan herstellen van 3 jaar Revlimid en hopen dat Kahler zich een tijdje niet laat zien.

Prettige dagen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *