Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 13 sep 2016

Toch nog een daling met onderhoudsbehandeling

Hier is een update van hoe het de afgelopen 10 weken is gegaan. Sinds ongeveer een maand of 2 heb ik last van een hardnekkige luchtweg infectie die met mijn preventieve antibiotica die ik slik en de puffers niet weg gaat. Na een bezoek aan de longarts in het UMC Utrecht met longfoto´s en een uitgebreide longfunctie test is er besloten om nog een puffer met ontstekingsremmer aan mijn lijstje toe te voegen. Ik heb nu voor ieder dagdeel een puf van mijn ontstekingsremmers. Nu even afwachten of dit zijn werk doet en over 1 maand heb ik telefonisch overleg met de longarts.

Bij de hematoloog bleek dat mijn HB is gedaald van 8,3 naar 7,6 maar hier wordt niks aan gedaan. Mijn m-protëine is toch nog gedaald van 10 naar 9 gram/per liter bloed. Enigszins verrassend is dit wel omdat ik met een onderhoudsbehandeling bezig ben. Als ik mijzelf goed blijf voelen en het m-protëine blijft op dit nivo dan wordt waarschijnlijk over 2 maanden de Revlimid en Dexamethason verder afgebouwd.

Ongeveer 8 jaar geleden constateerde men dat ik allergisch reageerde op Co-Trimoxazol. We hebben ondertussen een test gedaan of de allergische reactie er nog steeds is maar gelukkig niet. De allergische reactie kan waarschijnlijk zijn verdwenen door de allogene stamcel transplantatie van augustus 2008.  Het andere voordeel is dat dit medicijn volledig wordt vergoed en Broxil, wat ik eerst slikte, niet.

Nu gewoon eens rustig afwachten hoe het met de luchtwegen gaat en of de Kahler rustig blijft.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *