Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 29 okt 2017

Weer in progressie

Bij mijn laatste 2 controles is een achteruitgang in mijn nierfunctie geconstateerd. Afgelopen maandag heb ik een echo van mijn nieren gehad waarbij ook meteen mijn buikslagader en de blaas werden gecontroleerd. Ik had niet alleen de echo maar ook mijn jaarlijkse controle bij de longarts en na de longfunctie test bleek dat mijn luchtwegen iets achteruit waren gegaan. Ik moet nog steeds extra medicijnen nemen en daarom wordt er overwogen om een 4e puffer aan toe te voegen. Over 3 maanden kijken we verder hoe het gaat en dan wordt het een 4e puffer of niet.
Donderdag zijn we naar het ziekenhuis geweest voor o.a. de uitslagen van de nierecho. Er zitten in mijn rechternier 2 kleine cysten en in mijn linkernier 1 van ongeveer 1 cm. In principe kan dit geen kwaad ze moeten alleen niet doorgroeien, dan krijg je wel problemen. Vanwege mogelijke erfelijkheid van nieraandoeningen word ik voor de zekerheid doorgestuurd naar de nefroloog (specialist in nieren) en internist. De afspraak staat gepland voor 21 november.
De afgelopen 3 weken 1x per week mijn bloeddruk moeten laten opnemen door de huisarts. De onderdruk blijft onder de 90 en dat is goed voor de nieren.
Doordat mijn darmproblemen niet over gaan, hebben we besloten om bij het opnieuw starten met behandelen geen Lenalidomide (Revlimid) meer te geven, maar over te gaan op Pomalidomide (Imnovid) in pilvorm of Carfilzomib in infuus.
Ondertussen is het wel een heel verhaal geworden en nu dan nog het laatste. Mijn M-proteïne is sinds april van dit jaar tot nu gestegen van 9 naar 13 gram per liter. Dit houdt voor mij in dat ik niet meer in remissie ben maar in een langzame progressie zit. Het is nu nog geen reden om te starten met een behandeling.

Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *